kmtablak-boost

Útvonal még egyszer

A verseny útvonalai általánosan
A verseny útvonala rövid betonos szakaszt követően a K+ illetve a Kék turista jelzésen halad, érintve a Szent Bertalan kápolnát. Talaja váltakozva löszös, agyagos, majd erdei. A kisharsányi Fekete-hegy tetején található Vylyan terasz frissítője után fordul vissza a rövid szakasz.
A hosszabb távon ezután betonos dűlőutak váltják egymást, míg újra be nem ér a szőlősorok, majd az erdei környezetbe. A Kék túra útvonalát elhagyva, a Palkonya halastavak csodás panorámájával fejeződik be a közel félmaratoni táv.
A pályák végig szalagozottak és útirányítással ellátottak. A 9,9 km-en és 19 km-en futók távja egyes szakaszokon azonos.

Útvonal műhold S távÚtvonal terep S táv

Rajt: Mokos pince előtti parkoló.

Egyenesen a vasút irányába haladunk, majd a Palkonya-Vylyan turistaút táblánál jobbra kanyarodunk a szőlőhegyre, Kápolna irányába. Kb. 600 m erős kaptatón felérünk a szőlősorok közé, majd hamarosan meglátjuk a Szent Bertalan kápolnát (K+).

Jobbra kanyarodunk és nagyjából szintben futunk tovább, útközben az első frissítő pont. 1,5 km-nél jobbról szőlősorok, balról erdősáv kezdődik, és ismét megjelenik egy Palkonya-Vylyan turistaút tábla, ahol balra fordulunk, erdei terepre. A lejtő alján, 2,3 km-nél érünk ki a birkalegelőre, itt balra fordulunk, majd 600 m mező után jobbra irányít a Palkonya-Vylyan turistaút tábla (K). Innen kezdődik egy újabb emelkedő. 3 km-nél járunk, löszfalak mentén, széles úton, erdei talajon haladunk tovább, míg ki nem érünk egy újabb tisztásra, ahol balra fordulunk és már láthatjuk is szemben a Vylyan Pincészetet.

4 km-nél, a Vylyan Pincészetnél frissítünk (második frissítő pont), majd fordulunk vissza, (kb féltávnál járunk) a pincészetet elhagyva balra fordulunk felfelé a meredélyen, betonos úton.

Jobbról-balról szőlősorok, egyenesen haladunk tovább, míg egy rövid emelkedő kezdeténél, jobbra fordulunk (kb 5 km-nél) rövid szakaszon az erdő mentén halad, balról szőlősorok, míg meg nem látjuk az erdeit utat.

Az út beér a Kék túra útvonalába, ahol jobbos fordulattal haladunk tovább. Kiérünk ismét a tisztásra és a Palkonya-Vylyan turistaút tábla jelzésnél a már ismert úton felfelé haladunk. Az út végén balra kanyarodunk Kb. 6 km-nél lejjebb 7 km-ig. 8,5km-nél kiérünk az erdőből és kb. 1 km-en keresztül, enyhe lejtőn lejutunk a halastó partjára, ahol 1 km-t kell megtenni a célig.

M táv
Mtav

Vylyan frissítőpont után balra fordulunk a szőlőligetek közé, míg el nem érjük az erdősávot. Innen folyamatosan balról erdő, míg jobbról a szőlők mutatják az utat. Végig a kék túrajelzés mentén haladunk, majd dél felé, vesszük utunkat, ahol kiérünk egy betonozott technikai útra. Jobbra fordulunk, és ezen az úton folytatjuk utunkat jobbról-balról szőlőlugasok kíséretében. Végül kiérünk a Vylyan felé vezető útra, ahonnan irány az emelkedő. A pincészet épületét elhagyva, balra lendülünk az enyhe emelkedőnek, rövid betonos szakaszon, mindkét oldalról szőlősorok ismét, hátunk mögött a lenyűgöző Fekete-hegy. Az emelkedőt követően lassan egy magasles mentén Y elágazáshoz érünk, ahol balra veeszük az irányt, agyagos földúton. Balról erdei sáv, jobbról szőlő mentén haladunk, és kiérünk egy kisebb teraszos tisztásra, ahol a Siklósi hegy panorámája mutatja meg magát. Jobbra haladunk tovább, a szőlőket követve. Földúton folyatjuk az utat, rövidesen elérjük a 3. frissítőpontot. Villanypóznás kereszteződésnél egyenes tovább ereszkedünk a lejtőn, végül elérkezünk a Vylyan pincészet Mandolás dűlőjéhez, ahol újra frissíthetünk, mielőtt nekirugaszkodnánk a kerítéssel körbevett gyönyörűen rendezett szőlőliget bejárásának. Innen kiérve erdő szegélyezi ismét utunkat balról, míg jobbról hol mező, hol szőlő. Enyhe emelkedőt követően elérjük a madáretetős frissítőpontot, majd ettől kezdve együtt haladunk az S távval együtt egyazon útvonalon egészen a célig.

Az útvonal-változtatás jogát a szervezők fenntartják. Minden változásról értesítjük a résztvevőket.