running_reading

Fejben dől el

Sok minden a fejben dől el… szokták mondani. Hitünk szerint ez a futással is így van. Nemcsak a testedet, izmaidat kell felkészíteni a versenyekre vagy akár a mindennapi futásokra, de a lelkedet is edzeni szükséges, meg kell tanulni uralni a testedet, energiáidat. Most, amikor hideg van és nincs kedvünk futni érdemes fejben készülni (fejben “futni”), amihez néhány ismert és kevésbé ismert könyvet szeretnénk ajánlani.

running_reading1. Danny Dreyer: ChiFutás

Könyv az erőlködés-, és sérülésmentes futásról. Elméleti és a gyakorlati útmutató, szemléletformálás a bennünk áramló chi-ről és annak működéséről. A könyv  bemutatja, hogyan tudjuk hasznosítani futás közben a chi-t. Érdemes elolvasni az elejétől és tudatosan alkalmazni futás közben. Van egy jó hírünk: működik!

2. Scott Jurek: Futni, enni, élni

Ultramaraton futó tapasztalatai, receptekkel, történetekkel a test és a lélek formálásáról, kitartásról, barátságokról.

3. Haruki Murakami: Miről beszélek, amikor futásról beszélek?

Ha igazi Murakamit akarunk olvasni ne ezzel a könyvvel kezdjük, hiszen ez egy kicsit kusza könyv. Mintha ki akarta volna magából írni a futást, néhány igazán ütős és korszakalkotó regénye után (pl: Norvég erdő) .  A legönéletrajzibb könyve, az egész könyv egy hatalmas monológ, amelyben a szerző életét a sporton átszűrve mutatja be. Az tény, hogy mindennap 10 km-t fut és több maratont is végig futott idősebb kora ellenére, a könyvben megosztja gondolatait erről a mindennapi tevékenységéről.

Egyenlőre ezeket a könyveket ajánljuk ismert és kevésbé ismert könyvek közül, nagyon örülnénk ha esetleg tudtok más ismert és kevésbé ismert magyar vagy idegennyelvű könyvet is ajánlani a futásról, néhány sor bemutatót szívesen vennénk Tőletek. Íme néhány jól megírt más könyvajánló:

http://szeddalabad.net/konyvek-futoknak/

http://edzesonline.hu/cikk/5444/konyvajanlo_christopher_mcdougall_futni_szulettunk

Könyveket például a www.libri.hu oldalon is megrendelhetitek.

Tags:
,